Nieuwsbrief mei 2017

Goed nieuws bij de meeste energienota’s

Beste deelnemer van Energiekantoor,
Veel deelnemers ontvingen afgelopen weken hun eindnota. Vrijwel iedereen krijgt geld terug en de meeste voorschotbedragen zijn omlaag bijgesteld. Dat is goed nieuws!

Afgelopen periode goed ingeschat
Dit goede nieuws is vooral een gevolg van onze interventie op de grote groep drie jaars contracten begin 2016, het dieptepunt van de markt. Achteraf was dat een goede keuze waar we, nu de prijzen al weer een jaar aan het stijgen zijn, voorlopig nog steeds de vruchten van plukken.

Negatieve factoren in 2016
Kijken we terug dan kunnen we constateren dat de afgelopen winter mild was. Echter, volgens het CBS verstookten de Nederlanders toch nog 2% meer gas omdat het iets kouder was dan in 2015. Verder steeg in 2016 de belasting op gas met maar liefst 32%. Dat effect zit nu voor het eerst in uw afrekening verwerkt. Gelukkig heeft u daar dankzij de scherpere tarieven maar weinig last van gehad.

Verwachting komende periode
De verwachting blijft dat door de aantrekkende economie de energieprijzen blijven stijgen. De markttarieven van begin 2016 blijven daarmee voorlopig een laagterecord. Mensen die voor langere tijd hebben vastgezet zitten alsnog goed.
Kent u nieuwe potentiele deelnemers?

Nog steeds zien we dat nieuwe deelnemers vaak meer dan zo’n 20% besparen op hun energierekening, gemiddeld maar liefst € 1.000,00 per jaar! U begrijpt, we maken iedereen graag hierop attent. Kent u mensen die bij ons collectief zouden passen? Laat het ons dan weten. U kunt ook deze mail naar hen doorsturen met de aanbeveling voor ons initiatief. Samen staan we immers sterker!