Nieuwsbrief December 2017

Energiekantoor nieuwsbrief december 2017

Energiekantoor nieuwsbrief december 2017

Beste deelnemers van Energiekantoor,
Net als vorig jaar mochten wij dit jaar weer veel nieuwe leden verwelkomen. We groeien vooral dankzij aanmeldingen van familie, vrienden en relaties van bestaande deelnemers. We blijven een uniek en exclusief collectief in Nederland. We willen dat graag blijven en daarbij vooral de allerbeste zijn!

Robin Hood exclusief?
Een inmiddels veel gehoorde bijnaam van ons collectief is “De Robin Hood voor de rijken”. Inderdaad is het zo dat onze deelnemers vooral in de villawijken oververtegenwoordigd zijn. Wij sluiten echter geen mensen uit en accepteren iedereen maar we groeien nu eenmaal vanzelf vanuit ons bestaande ledenbestand. Wel zullen we de website iets aanpassen die soms als enigszins arrogant wordt bestempeld.

Welke groene energie?
Groen was nog nooit zo populair. We zien dan ook steeds meer agrarische beelden verschijnen op de websites van energieleveranciers. Dat wekt soms de verkeerde indruk. Zo zijn er steeds meer mensen die geloven dat we al groen gas kunnen krijgen terwijl dit dermate schaars is (2 promille in 2016) dat dit niet beschikbaar is voor consumenten.

Gelukkig is er wel groene stroom. Hier proberen met name de “groene” organisaties in toenemende mate zelf bedachte argumenten op te werpen alsof die bepalen of energie wel of niet groen is. Het is echter heel simpel, stroom is groen of niet. Hooguit is de mix hierbinnen verschillend. Er is een internationaal systeem opgezet met certificaten wat streng gecontroleerd wordt. Het is een systeem wat ervoor zorgt dat niet alle leveranciers zelf bij de boer in moet gaan kopen, net als geld wat voorkomt dat we ruilhandel moeten plegen. De certificaten worden aan de inkoopzijde van de energieleveranciers gecontroleerd, want wat u uiteindelijk via uw stopcontact geleverd krijgt is dagelijks een mix van wat beschikbaar is. Via Energiekantoor - Budget Energie koopt u in elk geval standaard groene stroom. Het stroometiket is meestal ongeveer 50% wind en 50 % zon. Automatisch groene stroom voor een scherpe prijs dus.

Verduurzamen was nog nooit zo gemakkelijk
Wilt u Zonnepanelen aanschaffen, een warmtepomp of zelfs naar Nul op de Meter met uw huis? Enkele jaren geleden zijn door verduurzamingsprojecten van deelnemers van Energiekantoor twee energiecentra ontstaan waarin lokale aanbieders en energieadviseurs samenwerken. In regio midden Nederland is Energiecentrum De Bilt (en Zeist) een betrouwbare partij om u te ontzorgen in uw duurzaamheidsbehoefte. Wilt u meer weten? Kijk op www.energiecentrumdebilt.nl of bel met onze specialist Reinier Pijnenburg op 06 53784144

Energieprijzen in de markt stijgen verder
Zoals ook in de vorige nieuwsbrief aangekondigd blijven de energieprijzen stijgen. We zien dat vrijwel alle energieleveranciers hun tarieven flink omhoog hebben bijgesteld. Ook wij moeten voor nieuwe deelnemers van Energiekantoor per 1 januari waarschijnlijk ook iets hogere tarieven rekenen. Mensen die langer hebben vastgezet zitten uiteraard goed. Kent u nog mensen die bij ons aan willen sluiten? Onze tarieven liggen op dit moment nog zwaar onder de marktprijzen (kijk op de website bij tarieven). De gemiddelde besparing voor nieuwkomers is vaak rond de 20%.

Prettige feestdagen!
Wij blijven ons voor u inzetten en wensen u en de uwen alvast prettige feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar. Wij blijven gewoon bereikbaar voor al uw vragen, ook in de vakantieperiode. Tot volgend jaar!