Energiekantoor nieuwsbrief december 2018

Energiekantoor nieuwsbrief december 2018

Beste deelnemers van Energiekantoor,

Met deze nieuwsbrief blikken wij terug op een onstuimig energiejaar. Het begon in elk geval goed voor nieuwkomers die via velen van u ons aanbod doorgestuurd kregen om nog gebruik te maken van de lage tarieven van medio 2016. Vooral de nieuwe deelnemers die begin dit jaar voor 3 jaar vast kozen kunnen tevreden terugkijken, want de kale tarieven zijn inmiddels bijna 50% gestegen!

Gouden zet
Vanwege de snelle stijging van de tarieven moesten wij dit jaar verschillende keren opnieuw onderhandelen om de tarieven voor nieuwe deelnemers scherp te houden. Gelukkig heeft de grootste groep deelnemers nog het contract wat we in begin 2015 afsloten en medio 2016 vanwege de prijsdalingen weer open wisten te breken voor de gehele groep. Zonder boete! Vooral de beslissing om toen opnieuw voor 3 jaar te kiezen blijkt een gouden zet te zijn geweest. De prijzen zijn sindsdien immers structureel blijven stijgen.

Tijdelijke conjuncturele daling?
Inmiddels krijgen we dan ook al vragen over een nieuw voorstel. Uiteraard zijn we al in onderhandeling met verschillende leveranciers. Een van de redenen dat we nog niet met een voorstel komen is dat na een onstuimig jaar van grote prijsstijgingen nu de tarieven sinds een aantal weken weer aan het dalen zijn. Bovendien ziet het er naar uit dat we een zachte winter hebben. Wij verwachten dat dit alles nog tot uiting gaat komen in de tarieven van komende maanden.

Wacht even met nieuw contract!
We sluiten dus nog even geen nieuw contract. Wij willen de deelnemers wiens 3-jaars contract in de periode februari – maart 2019 afloopt vragen om nog geen aanbod van onze energieleverancier te accepteren zonder dat u door ons geïnformeerd bent over het juiste en scherpere aanbod. Energieleveranciers  sturen hun standaard (slechtere-) verlengtarieven middels een geautomatiseerd systeem naar hun klanten, ook aan de Energiekantoor deelnemers. Wij kunnen dat niet altijd voorkomen. Een verlengaanbod via onze energieleverancier komt alleen van Energiekantoor.nl als er Energiekantoor.nl opstaat. U krijgt hierover vanzelf bericht.
 
Wij wachten het goede moment dus even af. Als we een deal hebben informeren wij u direct. Als u twijfelt of vragen hebt, neem gerust contact met ons op.

Hogere termijnbedragen door energiebelastingen
Veel deelnemers hebben begin december van de energieleverancier een bericht gekregen dat het maandtarief wordt verhoogd omdat op 1 januari 2019 de meeste energiebelastingen en opslag duurzame energie (ODE) verhoogd wordt. In de meeste gevallen is de verhoging is per saldo vooral te wijten aan het gas wat met 3 eurocent per m3 maar liefst 13% duurder wordt. U kunt de nieuwe energiebelastingen terugvinden op de website van de belastingdienst door te zoeken op het onderwerp tarieven milieubelastingen.

Deelnemers met een variabel contract
Een klein aantal deelnemers heeft een variabel contract. Deze tarieven waren in 2018 namelijk bij uitzondering net zo scherp als de vaste tarieven. We zien dit nu in 2019 veranderen. Langere contracten worden weer goedkoper. Ook deze groep deelnemers zal op korte termijn een nieuw voorstel van ons ontvangen.

Alvast een gezond en gelukkig nieuwjaar! 
Wij blijven ons voor u inzetten en wensen u en de uwen alvast een prettige jaarwisseling en een gezond en gelukkig nieuwjaar. Wij blijven gewoon bereikbaar voor al uw vragen. Tot volgend jaar!
 
Met vriendelijke groet,
namens het Energiekantoor team,
Bert van Egdom en Reinier Pijnenburg